WP Modelsite 1 Eenvoudig

De Internetgroep van Amnesty heeft drie standaard modelsites gemaakt voor WordPress.

Modelsite 1 Eenvoudig – deze site
Dit is een eenvoudige modelsite zonder het gebruik van het rechter Zijmenu en maakt eigenlijk alleen gebruik van Pagina’s en bijvoorbeeld geen gebruik van Berichten.
Modelsite 2 Standaard – test11 uitgebreide beschrijving
Deze modelsite maakt gebruik van het rechter Zijmenu van het thema en gebruikt naast Pagina’s ook Berichten voor het laatste Nieuws.
Modelsite 3 Fotoshow – test12 uitgebreide beschrijving
Deze modelsite toont op de startpagina een aantal foto’s van de laatste berichten. Ook worden op de startpagina de laatste 3 berichten als BLOG weergegeven. Op de overige pagina’s wordt het Zijmenu van het thema getoond. Naast Pagina’s zijn Berichten dus een belangrijk onderdeel van de site.

Alle sites zijn gemaakt met het thema Benevolent. Van het thema Benevolent is daarnaast een zogenaamd Child thema gemaakt met speciale aanpassingen gemaakt voor de Amnesty modelsite layout. Dit Child thema heet Benevolent Amnesty.

Pagina’s en navigatie
Voor deze Modelsite 1 Eenvoudig is gekozen voor een aantal veelgebruikte standaard pagina’s en eenvoudige hoofdnavigatie. De basis pagina’s zijn Welkom, Wie zijn wij? Wat doen wij? (met een aantal subpagina’s), Fotoalbum en Contact met nog als subpagina Privacyverklaring. Het is natuurlijk de bedoeling de pagina’s aan te passen aan de eigen omgeving! Ook kan de navigatie daarbij aangepast worden aan de eigen behoefte. Voor de Fotoalbum zijn nog twee verschillende plugins gebruikt, nog ter keuze en voor Contact is nog een formulier plugin gebruikt. Omdat er weinig behoefte is aan extra interne navigatie is het navigatiedeel Zijmenu rechts hier weggelaten.

Foto’s
Op elke pagina is direct onder de titel een foto opgenomen met overal hetzelfde formaat. Hierbij is gekozen voor het formaat 1440 x 500 pixels. Dit is het formaat wat Amnesty NL ook veel op zijn site gebruikt. Hiermee is het eenvoudig mogelijk foto’s van recente acties ook hier te gebruiken. Eigen lokale foto’s voor eigen pagina’s zouden dezelfde grootte of dezelfde verhouding (2,880 op 1) kunnen krijgen. Als men handig is in het zelf bewerken van foto’s kan men natuurlijk ook foto’s van andere afmetingen of verhouding nemen.

Footer
In de footer van de site zijn een aantal gebruikelijke links naar de Amnesty site opgenomen. Ook wordt daar standaard de Laatste wijziging (automatisch via de plugin List Last Changes) getoond en wordt een Zoekfunctie op de site aangeboden (standaard widget Zoeken). De Amnesty Internetgroep banners zijn hier ook in de footer opgenomen (via widget Eigen html). Natuurlijk is men vrij om eigen keuzes voor de footer en widgets te maken.

Plugins
Plugins zijn de standaard mogelijk van WordPress om eenvoudig extra functionaliteit aan een site toe te voegen. Normaal eigenlijk altijd wel gratis beschikbaar, hoewel er ook wel betaalde of Pro versies zijn. We hebben de volgende standaard (gratis) plugins gebruikt:

 • Wordfence Security voor de beveiliging
 • All-In-One WP Migration (en de File Extention) voor de back-up
 • CB Change Mail Sender voor het aanpassen van de verzender e-mail adres (WordPress + Sitenaam).
 • Widget Context voor het eventueel tonen van de Wigets in het Zijmenu recht op een bepaalde pagina
 • List Last Changes voor de Laatste wijziging in de footer
 • WPForms Lite voor een eenvoudig contactformulier
 • Een standaard Fotoalbum, nog een keuze te maken uit:
  • NextGEN Gallery
  • Photo Gallery

Modelsite 1 Eenvoudig – deze site
Modelsite 2 Standaard – test11 uitgebreide beschrijving
Modelsite 3 Fotoshow – test12 uitgebreide beschrijving
Voor meer informatie over de WordPress instellingen zie: Modelsite_1_2_en_3_WP_Instellingen.pdf.